A Spotlight lovagja

Spotlight – Egy nyomozás részletei

A Spotlight – Egy nyomozás részletei   alkotói már valószínűleg nem jönnek zavarba, ha díjat kapnak. A film és a benne közreműködők az elmúlt néhány hónapban 68 díjat vehettek át, és még 113 jelölésnek örülhettek. Mindezek közül természetesen a legizgalmasabb a 6 Oscar-díj jelölés. A film a februári moziünnep műsorán!

Spotlight – Egy nyomozás részletei

Spotlight – Egy nyomozás részletei

Vagy talán mégsem. Michael Keaton azt mondja, a múlt héten élete legnagyobb megtiszteltetésében részesült: megkapta az egyik legmagasabb francia elismerést, a Francia Köztársaság Nemzeti Érdemrendjét, illetve azon belül tagja lett a Művészeti és Irodalmi Rendnek. Az átadási ceremóniára természetesen Párizsban került sor, a díjat Fleur Pellerin kulturális miniszter adta át. Nem Keaton az első amerikai: Jim Jarmusch, Robert Redford és Meryl Streep is a rend lovagja.
A miniszter asszony „meghatározhatatlannak” nevezte Keatont, és hozzátette: „ez a legnagyobb művészek tulajdonsága”.

Az esemény különlegessége volt, hogy részt vettek rajta azok a bostoni újságírók, akiket Keaton és társai, Marc Ruffalo, Rachel McAdams és Liev Schreiber életre kelt. A Spotlight – Egy nyomozás részletei főszereplői ugyanis újságírót alakítanak, akik egy különlegesen izgalmas nyomozás során pedofil papokat lepleznek le: és velük együtt a bajt leplező társadalmat is.

SPOTLIGHT – Egy nyomozás részletei Oscar-díj jelölései:
Legjobb film
Legjobb rendező – TOM MCCARTHY
Legjobb férfi mellékszereplő – MARK RUFFALO
Legjobb női mellékszereplő – RACHEL MCADAMS
Legjobb eredeti forgatókönyv – JOSH SINGER & TOM MCCARTHY
Legjobb vágás

Írj véleményt:

A következő HTML tags and attributumokat használhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>