A nagyon régi város

Casey Affleck egy bő évvel ezelőtt, a tavalyi Sundance fesztiválon aratta első sikerét A régi város című filmmel. És most arra vár, hogy a hét végén esetleg megkapja érte az Oscar-díjat.

De már jó pár éve együtt él a filmmel és az író-rendező, Kenneth Lonergan is rég haverja. 2002-ben Lonergan egy színdarabjának londoni bemutatóján dolgoztak együtt.
– Mindenki tudja rólam, hogy szeretek forgatókönyveket olvasni – nyilatkozta az Oscar-jelölése kapcsán a kisebbik Affleck. – Azt is, amiben nem szerepelek. Ez a szakmám, tudni akarom, mi zajlik körülöttem. A régi város forgatókönyve közben végig nevettem és sírtam. És utána, mert jó barát vagyok, írtam egy emailt Kennynek, hogy elmondjam ezt neki. Nem válaszolt. Pont egy év múlva írt. Méghozzá azt, hogy ha tényleg tetszett, játsszam el a főszerepet.
Minden nagyon egyszerűen ment – bár elég lassan.

IC Press

Írj véleményt:

A következő HTML tags and attributumokat használhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>