Kicsoda bébi?

Helyes, de kicsit naiv srác. Csendes, zárkózott, de a melóban felpörög. Ördöngösen kezeli a volánt, de a tettei következményeivel nem mindig számol. Ez Bébi, a Nyomd, bébi, a nyomd (Baby Driver) főhőse, akit Ansel Elgort alakít a filmben.

„Bébi a bankrablók sofőrje, aki a menekülésben segíti a bűnözőket – mondja a figuráról a film forgatókönyvírója és rendezője, Edgar Wright. – Kilóg a bandából, a kupaktanácsokon napszemüveg mögé rejtőzik, az iPodjával babrál, és a lehető legtávolabb telepszik le a többiektől. Azzal áltatja magát, hogy nem is bűnöző, csak egy sofőr, aki a munkáját végzi. Mégpedig veszettül jól – ám egyszer balul ütnek ki a dolgok, és onnantól Bébi az életéért fut.”

Amikor Wright a forgatókönyvet írta, egy Clint Eastwood- vagy Steve McQueen-típusú erős, hallgatag figurát képzelt el a szerepre. „Amikor dolgozik, elképesztően profi – magyarázza a rendező –, utána viszont visszavedlik hétköznapi sráccá. Rendes gyerek, csak balszerencséjére egy olyan melóban jó, amit egyáltalán nem szabadna csinálnia.”

Bébi a nap minden pillanatában zenét hallgat, a szenvedély hátterében azonban egy tragédia áll. „Évekkel korábban autóbaleset érte, és azóta folyamatosan zúg a füle – mondja Wright. – Mint annyi más hallássérült, ő sem szeret beszélni. De a zene tompítja a zúgást, és a srác teljesen rákattant. Már nem is tud nélküli létezni, a fülében állandóan szólnak a számok a lopott iPodokról.”

Siket nevelőapja, Joe (CJ Jones) megpróbálja kiszakítani alvilági környezetéből, és amikor a srác életében feltűnik a kedves, gyönyörű pincérlány, Debora (Lily James), a szerelem újabb lökést ad, hogy változtasson életén. Úgy dönt, hogy elvágja a szálakat, amelyek régi munkájához kötik, ám ennek súlyos ára van.

Írj véleményt:

A következő HTML tags and attributumokat használhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>