A legsötétebb óra volt a hétvégén a legnézettebb film Magyarországon

Több mint 38 millió forintos bevétellel A legsötétebb óra a volt a hétvégén a legnépszerűbb mozi Magyarországon, Angliában pedig állva tapsolva ünneplik a főszereplő Gary Oldman alakítását.

A színész a minap Arany Glóbuszt kapott Winston Churchill megformálásért, és komoly Oscar-esélyesként emlegetik. A produkciót hat kategóriában jelölték az aranyszobrocskára: legjobb film, legjobb férfi főszereplő (Oldman), legjobb látvány, legjobb operatőri munka, legjobb jelmez, legjobb smink és frizura.

A film annak a három hétnek a történetét meséli el, amikor Churchill 1940-ben meggyőzi a brit politikai elitet, hogy a rendkívül rossz kilátások ellenére folytatni kell a háborút a náci Németország ellen. Oldman maszkja naponta öt órán át készült, hogy hitelesen alakíthassa a nála jóval idősebb és testesebb politikust. A színész könyvtárnyi irodalmat olvasott el az egykori miniszterelnökről, többször végignézte a róla készült archív felvételeket és hónapokon át gyakorolta jellegzetes hanghordozását és gesztusait. Az átlényegülés megdöbbentő, Churchill leszármazottai is szuperlatívuszokban nyilatkoztak Oldman teljesítményéről.

UIP

Írj véleményt:

A következő HTML tags and attributumokat használhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>