Páros játék

Valószínűleg ideje elbúcsúzni attól a közhelytől, hogy a filmrendezés magányos mesterség. Ha Taviani-, a Dardenne vagy a Cohen-testvérek munkássága nem lett volna elég ellenpéldának, itt az új páros, az Éjszakai játék két rendezője, Jonathan Goldstein és John Francis Daley, akik korábban forgatókönyv-íróként próbálgatták az összmunkát: a Pókember – Hazatérés és a Förtelmes főnökök-filmek történetét meg poénjait is nekik köszönhetjük. Most egy csapat játékmániásról készítettek vígjátékot, akik összekeverik a saját gyilkosos partijukat és a valóságot.


Szerintük egyáltalán nem nehéz kettesben dolgozni.
– Nem osztjuk fel egymás közt a feladatokat, mindenről közösen döntünk – magyarázta a módszerüket Goldstein.
– És sokszor van, hogy nem értünk egyet – tette hozzá Daley. – De ez jó dolog, mert így születnek a legjobb ötleteink… amelyekre később mindkettőnk úgy emlékszik, hogy neki jutott eszébe. A lényeg, hogy egy agyból feleannyi ötlet pattan ki, mint kettőből. És ha nem tudunk megegyezni, leforgatjuk mindkettőnk változatát. A vágószobában azután újra kezdhetjük a vitát: míg a legjobb változat nem győz.

IC Press

Írj véleményt:

A következő HTML tags and attributumokat használhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>