„Ne zavarj, Valami Amerikát nézek!”

Aki látta a Valami Amerika valamelyik részét, és tetszett neki, az nem fog csalódni a harmadik részben sem! Most nem lottólázban égnek vagy Alex üldözésében vannak az élen a Várnai testvérek. Vagyis, Alexet megint üldözik. Börtönhumor a köbön.

Mit is keresünk itt? – Kép: Valami Amerika 3.

Az első részt 2002. februárjában mutatták be a magyarországi mozik. Akkor is sikeres volt Herendi Gábor rendezésében a Valami Amerika. Mai napig álmodok arról, hogy egyszer megnyerem az ötös lottó főnyereményét az 1,2,3,4,5 számokkal.
A második felvonásra hat évet kellett várni, 2008. decemberében került a mozikba a film. Oroszlán Szonja jut egyből az eszembe, ahogy magyar Britney Spears-ként vonaglott a színpadon, a filmben és a betétdal videó klipjében.

Eszter és Tamás a közös gyermeküket várják, persze a Várnai rendező úr továbbra is filmet készít. Nem tanult a Bűnös város „hatalmas” sikeréből. Ákos és Timi továbbra is élik nem mindennapi életüket. András pedig továbbra is keresi a helyét, most a nagy szerelem elvesztése (?) miatt van depresszióban. „Ebből nem lehet megélni…”
Csak egy valami hozza Őket ki a szokásos, megszokott, már-már unalmas életükből! ALEX! Ettől kezdve viszont csőstől jön a baj…

A Várnai testvérek bajban – Kép: Valami Amerika 3.

Beszéljünk most azért a filmről – egy kicsit másként. Nincs több spojler!
Nekem tetszett. A barátomnak egy kicsit sok volt az altesti humor. Talán ezért is lett 16-os korhatári besorolású a film.

Igaz, az utcai lövöldözős jelenetet egy kicsit erőltetettnek éreztem. Viszont nagyon vicces volt a végkifejlete – elvégre egy vígjátékra ültünk be.
Nem gondoltam volna, hogy a „régiek mellett” Pokorni Lia, Stohl András, Ganxsta Zolee, Scherer Péter és Nagy Ervin is jól beilleszkedik a történetben. Szerepük kiegészítették a megszokott Bala és Tóni ellentétet, a Várnai fivérek kontra Alex „harcot”.

Stohl András, alias Kokó – Kép: Valami Amerika 3.

Ne felejtsük el Pindroch Csaba, Szabó Győző, Hujber Ferenc és Ónodi Eszter szerepét sem. Mégiscsak Ők a főszereplők! Hozták a formájukat! Nagyon jó volt látni, hogy tényleg szórakoztatnak a film alatt, nem azt várom, hogy mikor lesz már vége ennek a “szenvedésnek”. Egyáltalán nem volt szenvedés a film nézése! Sőt!

East West – Kép: Valami Amerika 3.

Kiknek ajánlom?

  • Akik látták az előző részeket és tetszett nekik. Nem fognak csalódni a harmadik epizódban sem!
  • Annak, akik szeretnek nevetni, akár altesti humoron is és ki akarnak kapcsolódni.
  • Azoknak, akik látni szeretnék, hogy a magyar film még mindig a vígjátékban a legjobb. (Tudom! Ebben a kategóriában nem lehet Oscart nyerni magyar filmnek!)

Szerintem a film: 8/10

Zárásként egy videó klip is ide kívánkozik: