Igaz történet alapján

A 12 katona Doug Stanton Horse Soldiers című könyvének adaptációja. A film alapjául szolgáló regény jogait még a Disney vásárolta meg 2009-ben. A forgatás 2017. januárjában kezdődött meg Új-Mexikóban, és Socorroban ért véget január 26-án.

A film két főszereplője, Chris Hemsworth és Michael Peña is szereplője a Marvel mozifilmes univerzumának. Míg előbbi Thort alakítja, utóbbit a Hangyában láthattuk. William Fitchner második olyan filmje, melyben Delta Force-os katonát alakít. Az első A sólyom végveszélyben volt.
Michael Peña és Micheal Shannon is játszott a 2011. szeptember 11-i eseményeket feldolgozó 2006-os World Trade Center című filmben. A 12 katona a 9/11-et követő afganisztáni háború idején játszódik.

A filmet meglehetősen vegyesen fogadták a kritikusok. A RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon 128 szemlézett cikket követően 54 százalékon áll (2018. február).


12 katona

vetítési időpontok:
március 8-tól
Jegyfoglalás: http://salgoapollo.hu/film/12-katona-429

A film tartalma: 2001. szeptember 11-én sosem látott méretű támadás érte az Egyesült Államokat. Egy nap sem kellett hozzá, hogy döntés szülessen az első válaszcsapásról. Egy fiatal, vakmerő, de igazi háborút még sosem látott tiszt (Chris Hemsworth) vezetésével egy elit kommandós egységet dobtak le az afgán hegyek közé. A feladatuk az, hogy eljussanak Mazár-e Sarifba, elfoglalják a várost és elvágják az al-Kaida utánpótlási vonalát. A helyszínen a kommandósok átmeneti szövetséget kötnek egy helyi hadúrral, aki támogatja őket: lovakat ad nekik a harchoz. A legmodernebb haditechnikára kiképzett 12 katona attól kezdve lóháton csatázik. Hatalmas túlerő ellen, elképesztő körülmények között küzdenek, de vigyáznak egymásra és a lovaikra: a háború új szabályait tanulják. A világ egyik legismertebb filmkészítője, az akciófilmek mestere, Jerry Bruckheimer, A Sólyom végveszélyben után ismét megtörtént esetet dolgoz fel: egy háború ismeretlen fejezetének hátborzongatóan izgalmas pillanatai elevenednek meg a vásznon. (Intercom)

Írj véleményt:

A következő HTML tags and attributumokat használhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>